Владимир Милошевић – клавирНајистакнутији пијаниста своје генерације Владимир Милошевић, стекао је основно  и  средње музичко образовање  у  Лесковцу,  у  класи проф. Миле Вељковић, а затим наставио студије на Факултету музичке уметности у Београду где је дипломирао  и  магистрирао  у  класи проф.  Невене Поповић. Усавршавао се на пијанистичкој академији Incontri   col   Maestro   у   Имоли (Италија) у класама Лазара Бермана и Мишела Далбертоа, и у Паризу на Ecole Normale de Musique.

 

Проглашен је уметником у успону за 2013. годину од стране Удружења концертних уметника Њујорка  (New  York  Concert  Artists  &  Associates)  након чега је наступио са Симфонијским оркестром  NYCA  у  концертној дворани Merkin  hall  у  Њујорку,  изводећи Први клавирски концерт  у  бе-молу  П.  И. Чајковског.

 

Наступао је на фестивалима широм Европе  и  света:  Париз,  Лондон, Берлин,   Праг,   Санкт Петерсбург,   Беч,   Тел Авив,   Милано,   Лион,   Ница, Казабланка,   Маракеш,   Порто Алегре,   Пелотас.   Као победник конкурса

Concerti in Villa“ у Вићенци (Италија) дебитовао је у чувеној дворани Carnegie hall  у  Њујорку.  Концертирао је широм Јужноафричке републике:  Кејптаун, Јоханесбург, Дурбан, Блумфонтеин, Порт Елизабет, као и у Аустралији: Сиднеј, Канбера и Мелбурн.

 

Недавно је као Schwartz  Artist-in-Residence  гостовао на Универзитету Emory у Атланти (САД), где је одржао мастер клас и реситал, као и у Кини на Конзерваторијуму за музику Zhejiang   у   граду Хангжоу.   Такође,   био је   и предавач на фестивалу Global   Summer   Institute   of   Music   где је поред мастер класа наступао соло  и  на концертима камерне музике  у  Ричмонду  и  у Kennedy центру у Вашингтону (САД).

 

Редовно наступа и као камерни музичар са еминентним солистима, као што су Стефан Миленковић,   Драган Ђорђевић,   Роман Симовић,   Дмитри Прокофјев, Јанош Балинт, Дејан Гаврић, на фестивалима у Русији, Словенији, Италији,   Белгији,   Србији.   Са Стефаном Миленковићем је имао запажене наступе на фестивалима  у  Хрватској,  Босни  и  Херцеговини,  Италији,  као  и недавно на фестивалу Arsanaу Птују (Словенија) и фестивалу Охридско лето у Охриду   (Северна Македонија).   Са француским пијанистима Мишел Далбертоом  и  Жан Бернар Помијеом  и  Симфонијским оркестром из Бретање извео је Моцартов троструки клавирски концерт на престижим фестивалима у Рену и Лилу.

 

Наступао је са Филхармонијама из Кејптауна   и   Јоханесбурга, Београдском филхармонијом,   Симфонијским оркестром Радио Телевизије Србије,  KwaZulu  Natal  филхармонијом из Дурбана Оркестром прашке опере, Симфонијским оркестром Teatra Olimpico,  Симфонијским оркестром града Волонгонга,   Поморском Филхармонијом,   Камерним оркестром   „ДушанСковран“, Симфонијским оркестром Camerata Serbica.

 

Добитник је више престижних награда на конкурсима у Пољској, САД- у, Аустралији, Италији, Француској. Снимао је за радио и ТВ канале у Јапану, Бразилу,  Мароку,  Канади,  Пољској,  Израелу,  итд.  Запослен је на Факултету музичке уметности у Београду у звању редовног професора.

 


 

Програм:

 

Чајковски – Плетњов: Концертна свита из балета Крцко

Орашчић

 

March

Dance of Sugar-Plum Fairy

Tarantella Intermezzo

Trepak (Russian dance)

Chinese dance

 Andante maestoso

 

 

 

Стравински – Агости: Жарптица

 

Danse infernale

Berceuse Finale

 

 

 

Морис Равел: Купренов гроб

 

Prelude

Fugue

Forlane

Rigaudon

Menuet

Toccata

 

Валцер (La Valse)