омш."Стеван Мокрањац" Зајечар

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

 

Dodatno uputstvo za skole za ucenike sa smetnjama u razvoju, muzicke, baletske skole

Nove mere za organizaciju rada skola

Dopis direktorima OŠ

 

 

Дoпyнa Aктa о процени ризика  на радном месту
 радној околини:

COVID-19 sprecavanje sirenja infekcije

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

13.05.2020.

 

Постовани родитељи и ученици,

Завршни испити биће организовани за ученике завршних разреда у јуну месецу.
О свим детаљима бићете благовремено информисани од стране управе и запослених у школи.
На сајту школе ,у дописима које је проследило министарство просвете,науке и технолошког развоја можете се детаљније информисати.   
На сајту се налази и детаљно упутство које се односи на мере превенције које су прописане од стране надлежних, а које школа предузима у циљу очувања здравља запослених и ученика, те Вас молимо да се са овим Дописом детаљно упознате.

 

 

Мере превенције

Организација рада школа у шк.2019/20. 

Корона Meре

 

 

 

 

 

 

 


24.03.2020.

 

 

 

 

 

 


 

16.03.2020.

Obavestenje za roditelje_nastava na daljinu

 

ПРЕКИД НАСТАВЕ ЗБОГ УВОЂЕЊА ВАНРЕДНОГ СТАЊА

15.03.2020.

 

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој територији Републике Србије, која је ступила на снагу вечерас 15.03.2020. године, установе образовања и васпитања неће радити од понедељка 16.03.2020. године. На основу ове одлуке омш.“Стеван Мокрањац“ Зајечар неће држати наставу.
 
У току сутрашњег дана школе ће добити потребне информације и упутства за организовање и спровођење наставе на даљину почевши од 17.03.2020. године (уторак). Потребно је планирати обавештавање ученика и координацију наставе на даљину тако да што мањи број запослених долази у установу, а да своје радне обавезе у највећој мери обављају од куће. Током боравка у установи сви запослени су у обавези да се придржавају здравствено-хигијенских мера, упутстава и наредби надлежних служби.
 
У данима који су пред нама Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће пружити потребну помоћ школама, ученицима и њиховим родитељима да наставу на даљину организују, спроводе и прате на делотворан и ефикасан начин.

 

 

 

ОПШТЕ ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ ЗАШТИТЕ ОД КОРОНА ВИРУСА

 

Шта треба урадити да би спречили ширење вируса:

 

Све слике преузете са BBC news на српском

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

13.03.2020.

 

Поштовани родитељи,

Евидентно је да се не владају сви ученици по прописаним мерама које је дала школа а на основу дописа ресорног Министарства.

Поједини ученици одлажу торбе и јакне на под, не перу руке након употребе тоалета, поздрављају се или опраштају са вршњацима пољупцем у образ.

Скола врши свакодневну дезинфекцију целокупног простора и инвентара, што није довољно уколико појединци не поштују остала прописана правила.

Са ученицима је данас обављено поновно саветовање где су накнадно упознати са мерама превенције.

Молимо Вас као родитеље да у циљу очувања здравља Ваше деце предочите деци да је сада поштовање прописаних мера ОБАВЕЗНО

Такође Вас позивамо да редовно пратите сајт сколе и нашу ф.б. страницу како би сте били информисани са прописаним мерама од стране школе и Министарства просвете…

С поштовањем

Љиљана Ђаковић

в.д директор

 

 

 

Поштовани родитељи,

Вд. Директор Љиљана Ђаковић и колектив школе „Стеван Мокрањац Зајечар, Моли све родитеље и ученике да се придржавају препорука које даје ресорно Министарство. Школа предузима све потребне мере које се односе на оржавање хигијене школског простора и музичких инструмената.

С`поштовањем 

Вд. Дир. Љ.Ђаковић        12.03.2020.