СВЕТСКИ ДАН МУЗИКЕ

21.06. СВЕТСКИ ДАН МУЗИКЕ

У Петак 21.06.2019. у 12 сати на скверу испред Суда, ученици и наставници школе обележиће својим наступима Светски Дан Музике.

                                         Идеја о Светском дану музике настала је 1976. године у Француској. Амерички музичар Joel Choen, тада запослен на једном француском радију, предложио је целоноћну музичку прославу првог дана лета који је најдужи дан у години.

                                         Његову је идеју пет година касније прихватио тадашњи француски министар културе Јацк Ланг, а прва прослава под називом Fete de la Musique (Фестивал музике) је одржана 21. јуна 1982. у Паризу. Од тада до данас музички сусрети и бесплатни наступи аматерских и професионалних музичара поводом Светскога дана музике и првога дана лета почели су се организовати у више од 460 градова у 110 земаља на свим континентима.

Како прославити дан светске музике

                                          Најбољи начин да се прослави Светски дан музике је да проведете дан слушајуц́и све своје омиљене песме и извођаче, а ако поседујете авантуристички дух баците се на истраживање музике различитих култура. Можете користити YouTube, Bandcamp или неки други музички сервис. Такође, распитајте се за музичке догађаје у свом месту и посетите неки од њих. У сваком случају нека вам овај дан не прође без музике!