омш."Стеван Мокрањац" Зајечар

Припремни разред

{:sr}

ПРИПРЕМНИ РАЗРЕД-млађа група
( МУЗИЧКО ЗАБАВИШТЕ)

За упис у музичко забавиште је потребна само добра воља – Врши се провера музичке способности и траје све док места у групама не буду попуњена. Број полазника је ограничен.

У музичко забавиште могу се уписати деца која имају 6 или 7 година, а групе се формирају према узрасту деце. Информације о упису нових полазника за наредну школску годину биће благовремено објављене на сајту и у средствима јавног информисања.

ПРИПРЕМНИ РАЗРЕД

У припремни разред могу се уписати деца од 7 и 8 година (која полазе у I и II разред основне школе). Врши се провере музичких способности, а број полазника је ограничен. Рад са ученицима одвија се у групама које се формирају према узрасту . Настава се одвија два пута недељно, у вечерњим часовима, а час траје 45 минута.

Кроз развијање интересовања и љубави према музици и уметности уопште, уз музичко описмењавање и слушање музике, развијајући слух, гласовни опсег и музичку меморију, деца обогаћују музички фонд дечјих песама различитог карактера и садржаја .

Деца не уче свирање на инструменту, али имају могућност да се упознају са музичким инструментима, како би били у могућности да, када дође време за то, одаберу управо онај инструмент који им се допада и који им највише одговара

{:}{:en}

Preparatory class

{:}